ایران هشدار- طبق تحقیق یک موسسه معتبر مشخص گردید که زنان نسبت به مردان در برابر فیشینگ با توجه به ویژگیهای شخصیتی آسیب پذیرترند.نمونه آماری برای انجام تحقیق فوق 100 دانشجوی کارشناسی در رشته روانشناسی انتخاب گردیدند. به این دانشجویان دوره کارشناسی، پرسشنامهای در مورد عادات و رفتارهای اینترنتی آنها داده شد که در آن سوالاتی در مورد نوع اطلاعات و همچنین حجم اطلاعاتی که در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارند پرسیده شده است.
علاوه بر این، از آنها خواسته شد که میزان و تعداد اتفاقات منفی و ناخوشایندی که در مورد رفتارهای شخصی آنلاین که در فضای مجازی برای آنها اتفاق افتاده است، از قبیل: دزدیده شدن رمز را مشخص کنند. قبل از پاسخ دهی به سوالات از دانشجویان یک تست کوتاه ارزیابی تشخیص شخصیت با در نظر گرفتن فاکتورهای مختلف انجام شد.با استفاده از پاسخهای داده شده یک بانک اطلاعاتی تأسیس شد تا محققان از آدرس ایمیلهای فرستاده شده؛ توسط دانشجویان برای انجام ارزیابی فیشینگ استفاده کنند.
ایمیل فیشینگ تلاش میکند که دانشجویان را برای کلیک کردن بر روی یک لینک به منظور وارد شدن برای قرعه کشی جایزه و پر کردن فرم اطلاعات شخصی فریب دهد. به منظور این که شرایط به فضای واقعی نزدیکتر باشد، ایمیل فیشینگ از عوامل تقلبی مانند آدرس استفاده کرده بود. بدنه پیغام شامل خطاهای گرامری و املایی بود. این خطاهای عمدی برای این قرار داده شده بود که افراد متوجه مشکل دار بودن سایت یا متن قبل از گرفتار شدن در دام فیشینگ شوند.با توجه به اینکه افراد مورد تحقیق دارای دانش کامپیوتری قابل ملاحظهای بودند نتیجه گرفتار شدن 17 درصد از این افراد در دام سرقت اطلاعات فیشینگ شگفت آور بوده است.
اکثر آنها که با این کلاهبرداری مواجه شدند خانم بودند. آن دسته از خانمهایی که (بر اساس پرسشنامه و ارزیابی شخصیت) به عنوان عصبی دسته بندی شده بودند برای کلاهبرداری فیشینگ مستعدتر بودند.
به طور قابل ملاحظهای بین نوع ویژگی شخصیتی مرد بودن و آسیب پذیری مردها برای فیشینگ همبستگی و رابطه قابل ملاحظهای وجود نداشت. علاوه بر این، سطح دانش امنیت کامپیوتری دانشجویان عامل تعیین کنندهای در سطح آسیب پذیری نیست.این نتایج به ما میگوید که ویژگیهای شخصیتی ممکن است، نفوذ قابل ملاحظهای را در هنگام انجام تبادلات آنلاین داشته باشد و حتی ممکن است، موجب شود که فرد تهدیدات را نادیده بگیرد.
در این تحقیق مشخص گردیده عامل بزرگ و اصلی در تشخیص شخصیت شامل: باز بودن، وظیفه شناسی، برونگرایی، توافق و عصبی بودن که بیشتر مورد توجه واقع شدند تأثیر گذارتر هستند و نیاز است که برای درک مسائل مربوط به فیشینگ به روانشناسی شخصیتی پرداخته شود به دلیل این که تصمیم گیری در گرو مجموعههایی از عوامل شخصیتی و متغیرهای موقعیتی پیچیده است.
این تحقیق به این اشاره می کند که افرادی که دارای ویژگی شخصیتی باز هستند تمایل بیشتری دارند که اطلاعات شخصی خود را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارند و در مقابل از دست دادن اطلاعات حریم خصوصی آسیب پذیرتر هستند. بنابراین، در حال حاضر این نوع شخصیتها بیشتر مورد توجه کلاهبرداران قرار میگیرد و بیشتر بر روی آنها تمرکز میشود شخصیتهایی که به جای تمرکز کردن بر روی زیانهای بالقوه در برابر فیشینگ بیشتر در فکر برنده شدن جایزه و دریافت هدیه از به اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی خود هستند.