به گزارش ایران هشدار به نقل از دبیرخانه کمیته نظارت؛ معاون تجارت و خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت در مکاتبهای از بانک مرکزی درخواست کرد، تا شرکت های پرداختیاری از ارائه خدمات به وبسایتهایی که به صورت غیرقانونی در زمینه بازاریابی شبکهای فعالیت میکنند، خودداری نمایند.
لازم به ذکر است که وزارت صمت در راستای مرتفع نمودن چالش جدی رشد فعالیت بازاریابی شبکهای غیرقانونی در سالهای اخیر و به دنبال تذکر کتبی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر لزوم ساماندهی شرکتهای بازاریابی شبکهای و برخورد با کسب و کارهایی که به صورت غیرقانونی در این زمینه فعالیت دارند، اقدامات لازم را انجام داده است.
در این راستا، علیرضا شاهمیرزایی معاون تجارت و خدمات وزرات صمت خطاب به معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی نوشت: برخی از وبسایتها طرحهای درآمدی خود را که دارای ساختار هرمی با شبکه بیانتهاست، به صورت پنهانی در جلسات خصوصی و شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام تبلیغ کرده و از این طریق اقدام به عضوگیری میکنند.
وی عنوان کرده؛ کسب و کارهای مذکور برای توجیه اقدامات و اعتبار بخشیدن به خود، تحت عنوان باشگاه مشتریان، به مردم معرفی میشوند و از راه درآمدی که از طریق عضوگیری به دست میآورند، توسط ابزار و نرمافزارهایی که شرکتهای پرداخت یاری در اختیار آنها قرار میدهند، سود آنی پرداخت میکنند.
شاهمیرزایی تصریح کرده: اقدامات این سایتها به ارجاع اعضای خود برای خرید صوری کالا خلاصه نمیشود و بعضا توکن و رمز ارز مجهول نیز به عنوان ابزار پرداخت و سرمایهگذاری به مردم توصیه و ترویج میشود.
معاون تجارت و خدمات وزرات صمت در ادامه با اشاره به مفاد آییننامه قانون مبارزه با پولشویی؛ از بانک مرکزی درخواست داشته که ارائهدهندگان خدمات پرداخت، پیش از ارائه ابزار پذیرش به این سایتها، مجوز بازاریابی شبکهای آنها را مورد بررسی قرار داده و درصورتیکه این سایتها فاقد مجوز بازاریابی شبکهای بودند یا در ادامه فعالیت، ماهیت تجاری آنها تغییر یافته، از ادامه ارائه خدمات به آنها اجتناب کنند.
در ادامه گزارش، خاطر نشان میگردد که به نقل از یک مقام آگاه در وزارت صمت، اخیرا وزارت صمت با همکاری اتاق اصناف ایران و پلیس نظارت بر اماکن عمومی، نسبت به تشدید نظارت بر روی سایتهای بدون پروانه کسب بازاریابی شبکهای، اقدامات لازم را انجام داده و تاکنون سایتهای بسیاری که بدون مجوز و در قالب طرحهای درآمدی غیرقانونی فعالیت داشتهاند را از دسترس خارج نموده است.
در پایان، لازم به ذکر است که پیش از این نیز کامبیز معتمد وزیری، رییس مرکز اصناف و بازرگانان وزارت صمت ، بر نظارت جدی نسبت به فعالیت سایتهای بدون مجوز در حوزه بازاریابی شبکهای، تاکید داشته که؛ سایتهای مذکور پس از دریافت مجوزهای لازم و تطبیق خود با مقررات مربوطه میتوانند فعالیت خود را آغاز کنند و در غیر اینصورت، در اسرع وقت سایتهای مربوط به آنها مسدود میشوند و مطابق با قوانین، به مراجع قضایی کشور معرفی خواهند شد.