به گزارش ایران هشدار به نقل از روابط عمومی دبیرخانه؛ این نشست در راستای اقدامات نظارتی پیشگیرانه و همچنین کاهش انحراف و تخلف شرکتهای بازاریابی شبکهای با مدیران شرکتهای موصوف برگزار شد.
در این جلسات ضمن تبیین مجدد ماموریت و وظائف نظارتی در آئیننامه اجرائی مواد (2)، (12) و تبصره ماده (87) قانون نظام صنفی، موارد لازم از جمله ضرورت و اهمیت موضوع بازپسگیری کالا، جلوگیری از راهاندازی شعب و برگزاری همایش بدون مجوز، توزیع عادلانه کمیسیون وپاداش به بازاریابان و تحدید سطوح پرداخت به مدیران شرکتها مورد تاکید قرار گرفت.
این موارد در حقیقت به عنوان اتمام حجت و آخرین فرصت به شرکتهای مذکور ابلاغ شد، تا با قید فوریت نسبت به اصلاح عملکرد و ارتقاء سطح نظارت درون سازمانی خود اقدامات لازم را بهعمل آورند
گفتنی است در این جلسه، معتمد وزیری، رئیس مرکز اصناف و بازرگانان ایران از تشدید نظارت در ارتباط با عملکرد این شرکتها خبر داد و گفت: در راستای نظارت پیشگیرانه، علاوه بر برگزاری جلسات مذکور با شرکتهای دارای مجوز در برخی از حوزههایی که عدم وجود ضابطه باعث ایجاد زمینه برای فعالیتهای غیرقانونی شده، تبیین فوری ضوابط و چارچوبهایی برای ایجاد شفافیت، شناسایی و غربالگری کسبوکارهای متخلف با همکاری دستگاههای ذیربط هم در دستور کار قرار گرفته است.
همچنین آئیننامه اجرایی نیز متناسب با درخواستهای صدور مجوز مورد بازبینی قرار خواهد گرفت.
معتمد وزیری در ادامه از تهیه پیشنویس قانون ساماندهی و نظارت بر فعالیتهای شبکهای خبر داد و گفت: در جهت رفع خلاء و چالشهای قانونی نظارت برفعالیت شرکتهای دارای مجوز و همچنین برخورد با مجموعههای فاقد مجوز و تمیز آنها با خصایص فعالیتهای هرمی، نسبت به تهیه پیشنویس قانون ساماندهی و نظارت بر فعالیت بازاریابی شبکهای نیز اقدام شده است.
وی خاطر نشان کرد: در این پیشنویس سعی شده تمامی فعالان، اعم از شرکتهای بازاریابی شبکهای و بازاریابان مشمول آن شوند و برای تخلف هریک از آنها ضمانت اجرائی جداگانه وضع شده است که در نهایت پس از رعایت تشریفات مقرر به مجلس شورای اسلامی تقدیم میگردد.
رئیس مرکز اصناف تصریح کرد: در راستای نظارت سلبی، بخش گزارش فیلترینگ و پلمب سامانه دبیرخانه کمیته نظارت به آدرس easnaf.mimt.gov.ir راهاندازی شده و گزارش مردمی واصله جهت رسیدگی و اعمال ضمانت اجرائی موصوف در دستور کار قرار گرفته است.
معتمد وزیری در ادامه اظهار داشت: تاکنون چندین سایت که بدون مجوز مبادرت به فعالیت کردهاند دفاتر مربوط به آنها در دست پلمب است، همچنین عملکرد چند سایت نیز پس از طرح در کمیته نظارت به مراجع قضائی ارسال شد.
رییس مرکز اصناف در پایان تاکید کرد: فعالیت بازاریابی شبکهای هرچند گسترده است، اما سایتهایی که به صورت پنهانی و مخفی مبادرت به فعالیت میکنند، قابل شناسایی هستند و توصیه میشود که سایت های بدون مجوز پس از دریافت مجوز و تطبیق خود با مقررات، شروع به فعالیت نمایند. در غیر اینصورت سایتها و دفاتر مذکور مسدود و پلمب خواهند شد و متعاقب آن به مراجع قضایی معرفی میشوند.
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه باتوجه به هماهنگی لازم با اعضای کمیته نظارت مقررشد، همزمان با تشدید نظارت بر شرکتهای دارای مجوز، کارگروهی جهت شناسایی و برخورد بهموقع با فعالیت بازاریابی شبکه ای بدون مجوز تشکیل گردد. این کارگروه قرار است نسبت به شناسایی مستمر و پلمب شعب/دفاتر و وب سایتهای فاقد مجوز از طریق نیروی انتظامی اقدام کند.
درضمن باتوجه به گستردگی امر و پراکندگی وب سایتهای فاقد مجوز در سطح کشور از ظرفیت نظارتی کمیتههای نظارت متناظر استانی که در آئین نامه اجرایی پیشبینی شده است بیشتر استفاده خواهد شد.
گفتنی است، با هماهنگی دستگاههای عضو کمیته مقرر شد به منظور افزایش دامنه نظارت و همسو نمودن کمیتههای متناظر استانی و هماهنگی بیشتر فیمابین در هفتههای آتی جلسات مشترک با ردههای متناظر کمیته استانی برگزار گردد.